• Посилання скопійовано

Пільговикам дадуть електронні проїзні квитки

Виготовлення карток для пільгової категорії громадян, що мають право безоплатного проїзду, вирішуватиметься органом місцевого самоврядування шляхом залучення банківських установ та видання на безоплатній основі таких карток

Пільговикам дадуть електронні проїзні квитки

Органам місцевого самоврядування нададуть право за наявності відповідних коштів у місцевому бюджеті впроваджувати автоматизовану систему безготівкової оплати та реєстрації проїзду в міському електротранспорті, а також обов’язкового використання електронних проїзних документів для пільгових категорій громадян.

Відповідну ідею Кабінет Міністрів утілив у проекті закону №3806 «Про внесення змін до деяких законів України щодо електронних засобів безготівкової оплати проїзду в міському електричному транспорті».

Уряд планує, що виготовлення карток для пільгової категорії громадян, що мають право безоплатного проїзду, вирішуватиметься органом місцевого самоврядування шляхом залучення банківських установ та видання на безоплатній основі таких карток. Банківські ж установи будуть зацікавлені в залученні додаткових клієнтів, які будуть користуватись їх послугами.

Сьогодні право на проїзд у міському електротранспорті надають придбаний разовий квиток, закомпостований абонементний талон, проїзний квиток тривалого користування, картка або посвідчення, що дає право на пільговий проїзд згідно із законодавством. Можливість застосування технічних засобів безготівкової оплати вартості та реєстрації проїзду пільгових пасажирів поки що не передбачено жодним нормативно-правовим актом, які регулюють цю сферу.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»