• Посилання скопійовано

ДФС прокоментувала інформацію про втрату документів

В ДФС справді відбувся збій в роботі системи «Управління документами», який призвів до втрати електронних копій внутрішніх документів та частини зовнішньої кореспонденції. Проте на сьогодні усі документи відновлені відповідно до оригіналів

ДФС прокоментувала інформацію про втрату документів

Нагадаємо, що вчора інтернет-видання Hubs опублікувало документ ДФСУ, в якому йдеться про внутрішнє розслідування щодо втрати величезного обсягу інформації - понад 500 тис. документів. Докладніше тут >>>

У відповідь на поширення цієї інформації у ДФСУ повідомили наступне.

В ДФС дійсно мав місце збій в роботі автоматизованої системи «Управління документами». З метою виявлення причин такого збою керівництво ДФС ініціювало проведення відповідної внутрішньої перевірки.  За її результатами було встановлено, що збій привів до втрати електронних копій внутрішніх документів, а також частини зовнішньої кореспонденції, яка надходила до ДФС.

Наразі заходи щодо відновлення втраченої інформації завершені, документи в електронному вигляді відновлені відповідно до оригіналів, які зберігаються у паперовому вигляді.

Серед причин збою – застарілість обладнання, неможливість забезпечення належних умов для розташування серверів та іншого обладнання, а також належного рівня захисту інформації.

За допущені прорахунки та неналежне виконання службових обов’язків в цьому конкретному випадку відповідальні особи були притягнені до дисциплінарної відповідальності та звільнені.

На теперішній час усі інформаційні системи ДФС працюють у штатному режимі. Хоча питання застарілості та неналежного рівня обладнання залишається відкритим.  

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»