• Посилання скопійовано

Міністр фінансів розповів, що буде з ДФС після арешту Р. Насірова

Міністр фінансів Олександр Данилюк очікує реальної інституційної реформи Державної фіскальної служби, впровадження системи управління ризиками, виконання антикорупційного закону, прийнятого в кінці 2016 року і створення прозорого реєстру ПДВ

Міністр фінансів розповів, що буде з ДФС після арешту Р. Насірова

Про це він заявив в інтерв’ю «Економічній правді». Він зауважив, зокрема, що відомство досі не направило розробнику технічне завдання на свою частину IT-рішення для Єдиного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ, який має запрацювати з 1 квітня - пише "Українське право".

Данилюк нагадав, що зараз виконуючим обов’язки голови ДФС є Мирослав Продан. Новий конкурс на цю посаду не може бути проведений доти, поки офіційно не звільнений глава відомства. «Поки ми розбираємося в юридичних моментах. Насіров відсторонений від виконання обов'язків на час розслідування, але не звільнений», – зазначив він.

«Коли будемо оголошувати конкурс на главу, треба відразу ж оголошувати конкурси і на заступників. Всі повинні призначатися в один і той же час. Це повинна бути одна команда. Такий підхід – найправильніший», – додав він. 

На запитання про можливі внутрішні розслідування щодо людей, які раніше працювали з Насіровим, Міністр повідомив, що у ДФС направлять комісію Міністерства фінансів для відповідних перевірок. «Мені важливо знати, чому не виконувалися доручення, на якій стадії перебуває реалізація законодавчих норм, спрямованих в тому числі на виконання вимог МВФ. Багато речей гальмувалися. Я хочу розуміти, на який ми стадії, що зроблено, що не зроблено, і хто насправді гальмував зміни», – сказав Данилюк.

Окрім того, він не виключив варіант проведення повторної внутрішньої люстрації у ДФС. «У рамках інституційної реформи ДФС потрібно вибудувати роботу служби таким чином, щоб ми змогли залучити нових людей. Людям, які блокували реформи і були задіяні в корупції, в ДФС не місце. Я думаю, як побудувати процес так, щоб був досягнутий необхідний результат. Процес повинен викликати довіру, а нові умови роботи - впевненість в майбутньому. Інакше ми не зацікавимо чесних кандидатів», – зазначив Міністр.

Повністю текст інтерв'ю читайте тут>>

Джерело: Українське право

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»