• Посилання скопійовано

Довідка, яка підтверджує статус резидента України, надається в паперовій формі

Податківці вже традиційно нагадують, що замовити цю довідку можна і за допомогою Електронного кабінету. А от можливість надання її в електронній формі й досі не реалізована

Довідка, яка підтверджує статус резидента України, надається в паперовій формі

Будь-який платник – юридична особа, фізична особа – підприємець, фізична особа може надіслати лист (запит тощо) у довільній формі через Електронний кабінет до відповідного органу ДПС за місцезнаходженням юридичної особи (місцем проживання фізичної особи) щодо отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України. Про це повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Орган ДПС на своєму бланку видає платнику податків (юридичній особі, фізичній особі – підприємцю, фізичній особі) Довідку протягом 10-ти робочих днів з моменту подання письмового звернення такої особи. Слід зазначити, що  нормами наказу ДПА України від 12.04.2002 р. №173 «Про підтвердження статусу податкового резидента України» зі змінами та доповненнями не передбачено отримання платником Довідки в електронному вигляді.

Довідка діє в межах календарного року та потребує щорічного її оновлення.

Нагадаємо, що Довідка – підтвердження статусу податкового резидента України видається для підтвердження, що особа є платником податків в Україні і є резидентом України у розумінні договору про уникнення подвійного оподаткування між Україною та відповідною країною.

***

Аналогічні розяснення податківці вже надавали раніше тут і тут.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»