• Посилання скопійовано

Місцеві органи влади по-новому інформуватимуть ДПС про ставки та пільги з місцевих податків чи зборів

ДПСУ оприлюднила проєкт змін до Порядку та форм надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів

Місцеві органи влади по-новому інформуватимуть ДПС про ставки та пільги з місцевих податків чи зборів

12 грудня ДПС оприлюднила проєкт Постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку та форм надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів» (завантажити).

Проєкт розроблено на виконання Указу Президента №180/2021 щодо застосування Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ), а також у зв’язку з прийняттям Постанови КМУ від 28.07.2021 р. № 821 та з метою уникнення дублювання процедури подання інформації до контролюючих органів та до інформаційно-аналітичної системи управління плануванням та виконанням місцевих бюджетів «LOGICA» Міністерства фінансів України відповідно до Порядку №627.

З огляду на це, пропонується:

1) запровадити надання органами місцевого самоврядування інформації щодо ставок та пільг з місцевих податків та/або зборів до контролюючих органів через систему «LOGICA» (у десятиденний строк з дня прийняття рішень, але не пізніше 25 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування таких ставок) за такими формами:

  • інформація щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів (додаток 1);
  • ставки земельного податку (додаток 2);
  • перелік пільг з земельного податку, наданих за рішенням органу місцевого самоврядування (додаток 2П);
  • ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (додаток 3);
  • перелік пільг з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, наданих за рішенням органу місцевого самоврядування (додаток 3П);
  • ставки туристичного збору та перелік пільг, наданих за рішенням органу місцевого самоврядування (додаток 4);
  • ставки збору за місця для паркування транспортних засобів та перелік пільг, наданих за рішенням органу місцевого самоврядування (додаток 5);
  • перелік пільг з транспортного податку, наданих за рішенням органу місцевого самоврядування (додаток 6);
  • ставки єдиного податку для платників єдиного податку першої групи (додаток 7);
  • ставки єдиного податку для платників єдиного податку другої групи (додаток 8);

2) викласти у новій редакції додатки 1 – 8 до Порядку;

3) Порядок доповнити новими додатками:

  • додатком 2П «Перелік пільг з земельного податку, наданих за рішенням органу місцевого самоврядування»,
  • додаток 3П «Перелік пільг з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, наданих за рішенням органу місцевого самоврядування».

У разі затвердження ця постанова набере чинності через 60 днів з дня її офіційного опублікування.

Зауваження та пропозиції до проєкту можна надсилати протягом одного місяця з дати його оприлюднення проєкту на адресу: Державна податкова служба України, Департамент оподаткування юридичних осіб, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, електронну – vpopova@ tax.gov.ua, до Державної регуляторної служби України на поштову адресу: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»