• Посилання скопійовано

Не тільки аграрії, але й весь бізнес проти підвищення ставок ПДВ та акцизу на пальне

Бізнес закликає відстрочити терміни підвищення ставок ПДВ та акцизного податку на пальне та відмовитись від їх підвищення з 1 липня 2023 року

Не тільки аграрії, але й весь бізнес проти підвищення ставок ПДВ та акцизу на пальне

Ніна Южаніна у своєму Телеграм-каналі повідомила, що Спілка українських підприємців (СУП) направила на адресу податкового комітету Верховної Ради та Міністерства фінансів лист, в якому закликає відстрочити терміни підвищення ставок ПДВ та акцизного податку на пальне та відмовитись від їх підвищення з 1 липня 2023 року.

Зазначається, що орієнтовна вартість пального зросте:

  • А95 - на 12 грн за літр,
  • ДП - на 8 грн за літр,
  • газу - на 3 грн за літр.

Це навантаження відчують усі виробники та бізнес, орієнтований на експорт, адже логістичні компанії вимушені будуть підняти ціни на доставку, яка в умовах закритого неба відбувається тільки автотранспортом.

Збільшення ПДВ з 7% до 20% та акцизу призведе до додаткових надходжень до бюджету на 8 млрд грн на місяць, а прямі та непрямі втрати платників податків і споживачів товарів та послуг становитимуть понад 10 млрд грн на місяць.

Крім того, підвищення цін на пальне призведе до збільшення вартості продуктів щонайменше на 15 - 20%.

На думку СУП, підвищення ПДВ та акцизів може призвести до збільшення частки нелегального тіньового ринку нафтопродуктів, а бажане наповнення бюджету за рахунок підвищення податків на пальне відбудеться лише в короткій та середньостроковій перспективі.

Про те, що аграрії просять не повертати ПДВ на пальне, оскільки його подорожчання припаде на жнива, ми писали тут.

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»