• Посилання скопійовано

Скасування штрафу за помилкову сплату податків та новації у комунікації з ДПС: рекомендовано прийняти закон

Комітет рекомендує прийняти проєкт №9662 про внесення змін до ПКУ щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками у ІІ читанні. Заплановано скасувати штраф за помилкове зазначення у платіжках неправильного бюджетного рахунку ДПС (за умови своєчасної сплати)

Скасування штрафу за помилкову сплату податків та новації у комунікації з ДПС: рекомендовано прийняти закон

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі наголосив, що 1 лютого Комітет з податкової політики ВРУ рекомендував прийняти законопроєкт №9662 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства у другому читанні. Про прийняття у І читанні ми писали тут

Гетманцев підкреслив, що наразі враховані пропозиції та поправки до другого читання.

Зокрема, ним заплановано скасування відповідальності за помилкове зазначення платником податків у платіжних документах неправильного бюджетного рахунку отримувача коштів (за умови своєчасної сплати).

Нагадаємо, що ще на початку грудня 2023 року ми писали, що Гетманцев вимагає від податківців забезпечити дотримання практики ВС щодо ненарахування штрафів за перерахування податків на помилковий рахунок та, аби поставити крапку в цьому питанні, ініціює уточнення норм до ПКУ.

А 28 грудня ним було подано відповідний законопроєкт до ВРУ. Його зареєстровано під номером 10381. Але з огляду на те, що цю норму додали до законопроєкту №9662, то саме після його прийняття до платників ДПС вже не зможе застосовувати відповідні штрафи.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»