• Посилання скопійовано

Неправильно визначили рахунок для сплати податків: що з перерахованими коштами?

При сплаті податків на рахунки, які не відповідають ІКП (некоректні рахунки), кошти після надходження на бюджетний рахунок не зараховуються до ІКП платника, а відображаються в інтегрованій картці умовного платника «ПЛАТЕЖІ ДО ВИЯСНЕННЯ» ІКС «Податковий блок»

Неправильно визначили рахунок для сплати податків: що з перерахованими коштами?

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що інтегровані картки платника (далі – ІКП) по всім податкам, зборам та платежам засобами ІКС „Податковий блок” в електронному вигляді знаходяться у контролюючому органі за місцем обліку, і відображення платіжних доручень в ІКП можливе лише за умов перерахування коштів на рахунки, відкриті в органах казначейської служби для цього контролюючого органу ДПС.

У разі сплати податків і зборів на рахунки, які не відповідають ІКП (некоректні рахунки), кошти після надходження на бюджетний рахунок не зараховуються до ІКП платника, а відображаються в інтегрованій картці умовного платника „ПЛАТЕЖІ ДО ВИЯСНЕННЯ” ІКС „Податковий блок”. Помилково сплачені кошти мають бути відпрацьовані (здійснено перерахування коштів на бюджетний рахунок за місцем реєстрації платника).

Згідно зі ст. 43 Податкового Кодексу України обов'язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов'язання є подання платником податків заяви про таке повернення.

Заява може бути подана платником до територіального органу ДПС в електронній формі за допомогою засобів інформаційно-комунікаційних систем та з дотриманням вимог законодавства у сферах захисту інформації, електронних довірчих послуг та електронного документообігу (J/F1302002).

У заяві платник зазначає назву помилково сплаченого податку, збору, платежу, його суму, дату сплати і реквізити з платіжного документа, за якими кошти перераховано до бюджету (код класифікації доходів бюджету, бюджетний рахунок, на який перераховано кошти, код ЄДРПОУ територіального органу Казначейства, на ім'я якого відкрито рахунок, та МФО Казначейства), та визначає напрям(и) перерахування помилково сплачених коштів.

Додатково до заяви платник може подати копію платіжного документа, на виконання якого помилково сплачений платіж перераховано до бюджету.

У разі виявлення випадків сплати на некоректні рахунки Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків пропонує невідкладно подати до органу ДПС за місцем фактичної сплати для розгляду і виконання заяви, що відповідають вимогам Порядку інформаційної взаємодії Державної фіскальної служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2019 № 60, та надалі використовувати для сплати податку коректні реквізити.

Нагадуємо, що з метою належної та своєчасної сплати перелік рахунків розміщено на офіційному порталі ДПС у розділі «Рахунки для сплати платежів».

***

Читайте такожЗа яких умов сплачені податки потрапляють до ІКП зі спецкодом «Платежі до з’ясування»?

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»