• Посилання скопійовано

Пальне використовується для власних потреб: як правильно заповнити акцизну накладну?

ДФСУ нагадала особливості складання акцизної накладної при використанні пального для власного споживання

Пальне використовується для власних потреб: як правильно заповнити акцизну накладну?

У листі від 02.02.2017 р. № 2324/7/99-99-12-03-03-17 податківці зазначили, що особливості складання акцизної накладної при використанні пального для власного споживання визначено формою акцизної накладної та Порядком її заповнення, затвердженими наказом Мінфіну від 25.02.2016 р.  218.

Зокрема, у верхній лівій частині акцизної накладної, яка не надається отримувачу пального, зазначається тип причини 3 (пальне відвантажено з метою власного споживання).

В акцизній накладній, надання якої отримувачу пального не передбачено (у т.ч. при відвантаженні пального з метою власного споживання):

  • у рядку "Особа — отримувач пального" зазначається "Неплатник", а до рядка "юридична особа — код за ЄДРПОУ отримувача пального;
  • для фізичної особи — прізвище, ім'я, по батькові та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта" вноситься умовний код "1000000000"

Отже, якщо суб'єкт господарювання зареєструвався як платник акцизного податку з реалізації пального, такий суб'єкт у терміни, визначені ПКУ, зобов'язаний складати акцизні накладні на обсяги пального, використаного для власних потреб, та реєструвати їх у Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Штрафні санкції за порушення платником акцизного податку з реалізації пального порядку реєстрації акцизних накладних та розрахунків коригування до таких акцизних накладних в ЄРАН застосовуються відповідно до статті 120-2 ПКУ.

***

Аналітика від Дт-Кт: акцизний податок при використанні пального у власній господарській діяльності

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»