Визначення розміру мінімальних роздрібних цін на вина
Постановою КМУ №957 встановлено мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв. При цьому у випадку продажу вин та вермуту така ціна встановлена за скляну тару ємністю 0.7 літра. А як визначається така ціна, якщо продаж вина здійснюється у іншій тарі?
Податківці в індивідуальній консультації від 10.05.2018 р. №2078/6/99-99-12-01-02-15/ІПК роз’яснюють, що згідно з п. 2 приміток до Постанови при продажу вина у тарі іншого об’єму мінімальна ціна на вина розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари, поділений на 0,7.
Наприклад: мінімальна роздрібна ціна на вина виноградні натуральні місткістю 3 літри становить: 37 грн х 3 літри/0,7 = 158,57 грн.
Чи можна здійснювати продаж сидру та перрі у ємностях 0.9 літра?
Щодо сидру і перрі, зброджених напоїв, одержаних виключно в результаті природнього (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більшим ніж 8,5%а об’ємних одиниць (без додання спирту), то Законом №481 передбачено певні вимоги до тари, у яку такі напої розливаються.
Зокрема, передбачено, що розлив здійснюється у тару місткістю 0,05 л, 0,1 л, 0,2 л, 0,25 л, 0,275 л, 0,3 л, 0,33 л, 0,35 л, 0,375 л, 0,4 л, 0,45 л, 0,5 л, 0,61 л, 0,68 л, 0,7 л, 0,75 л, 0,8 л, 1,0 л і більше, а також у тару (посуд) місткістю від 25 до 100 л.
А ось розлив таких алкогольних напоїв у тару (посуд) місткістю 0,9 л не передбачено – про це наголошують податківці у консультації від 10.05.2018 р. №2079/6/99-99-12-01-02-15/ІПК.
Зверніть увагу: за недотримання вимог щодо тари, у яку відбувається розлив алкоголю, передбачено штрафні санкції у розмірі 200% вартості виробленої (реалізованої) продукції (за оптово-відпускними цінами), але не менше 85 000 гривень.