• Посилання скопійовано

Мінфін доопрацював проект щодо Єдиного реєстру спиртових витратомірів-лічильників

Мінфін повторно оприлюднив проекти структури Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників обсягу виробленого спирту етилового та форм електронних документів для наповнення цього реєстру

Мінфін доопрацював проект щодо Єдиного реєстру спиртових витратомірів-лічильників

Нагадаємо, що Законом №2628-VIII внесені зміни до статей 229 та 230 ПКУ. Зокрема, передбачено внести зміни до Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників виробленого спирту етилового. Для коректного функціонування даного реєстру законодавством передбачено затвердити структуру Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників обсягу виробленого спирту етилового та відповідну форму електронного документа для наповнення даного державного реєстру.

З огляду на зазначене, розроблено та оприлюднено проект наказу Мінфіну (завантажити), яким затверджуються:

1. структура Єдиного державного реєстру витратомірів- лічильників обсягу виробленого спирту етилового (завантажити);

2. форми електронних документів:

  • довідки про витратоміри-лічильники обсягу виробленого спирту етилового та/або обсягу виробленої продукції (завантажити);
  • довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків спирту на акцизному складі виробника спирту та/або виробника окремих видів продукції (завантажити).

Своєю чергою, ДПСУ доручено забезпечити створення та ведення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників обсягу виробленого спирту етилового (далі – Реєстр), а саме: 

  • внесення до Реєстру податкової інформації про розпорядників акцизних складів, на території яких виробляється спирт етиловий, суб’єктів господарювання, які використовують спирт етиловий для виробництва продукції, визначеної у підпунктах «д» – «ж» пп. 229.1.1 ПКУ  (далі – виробники окремих видів продукції), про встановлені витратоміри-лічильники обсягу виробленого спирту етилового, витратоміри-лічильники обсягу виробленої продукції;
  • приймання від розпорядників акцизних складів, виробників окремих видів продукції електронних документів за допомогою засобів інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем для наповнення Реєстру; 
  • обробку надісланих електронних документів та автоматичне перенесення з них даних до Реєстру;
  • збереження даних, що містяться у Реєстрі;
  • захист інформації, що міститься у Реєстрі;
  • інформаційну взаємодію Реєстру з іншими державними електронними інформаційними ресурсами, зокрема правоохоронних органів, через систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів. 

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Зауваження та пропозиції до проекту у письмовій та електронній формі можна надавати за адресами:

  • Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008, е-mail: orlyansky@minfin.gov.ua; 
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Зауважимо, що це вже друге оприлюднення цього проекту. Вперше його було опубліковано у травні, про що ми писали тут.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»