• Посилання скопійовано

Які документи слід подати для внесення місць зберігання спирту до Єдиного держреєстру місць зберігання?

До 1 січня 2025 року для внесення місць зберігання спирту до Єдиного реєстру СГ подають до ДПС заяву про внесення місця, до якої додаються: документ, що підтверджує право користування приміщенням та довідка про відповідність місця зберігання спирту

Які документи слід подати для внесення місць зберігання спирту до Єдиного держреєстру місць зберігання?

Податківці у підкатегорії 113.04 ЗІР зауважили, що з 27 липня 2024 року набрав чинності Закон України від 18.06.2024 №3817-ІХ «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі – Закон №3817) крім окремих його норм, зокрема, ст. 39 Закону №3817 щодо функціонування Єдиного реєстру місць зберігання, яка набирає чинності та вводиться в дію з 01 січня 2025 року.

При цьому, п. 2 розд. ХІІ «Прикінцеві положення» Закону №3817 установлено, що Закон України від 19.12.1995 №481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі – Закон №481) втрачає чинність з 01 січня 2025 року, положення Закону №481 до дня втрати ним чинності застосовуються в частині, що не суперечить положенням Закону №3817.

Відповідно до ст. 1 Закону України від 19.12.1995 №481 Єдиний державний реєстр місць зберігання (далі – Єдиний реєстр) – це перелік місць зберігання, який ведеться податковими органами і містить визначені Законом №481 відомості про місцезнаходження місць зберігання та відомості про заявників.

Згідно зі ст. 2 Закону №481 внесення даних до Єдиного реєстру проводиться на підставі заяви суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) з обов’язковим зазначенням місцезнаходження місця зберігання спирту, а також: для юридичних осіб – найменування, місцезнаходження, коду Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), для фізичних осіб – суб’єктів господарювання (у тому числі іноземних суб’єктів господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) – прізвища, імені, по батькові, місця проживання, реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Пунктом 2.2 розд. 2 Порядку ведення Єдиного реєстру, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 28.05.2002 №251 (далі – Порядок №251) встановлено, що заява про внесення місця зберігання спирту до Єдиного реєстру подається за формою згідно з додатком 1 до Порядку №251.

До заяви додаються документ, що підтверджує право користування цим приміщенням, та довідка про відповідність місця зберігання спирту вимогам, встановленим центральним органом виконавчої влади, уповноваженим Кабінетом Міністрів України (ст. 2 Закону №481).

Таким чином, до 1 січня 2025 року для внесення місць зберігання спирту до Єдиного реєстру суб’єкти господарювання подають до Державної податкової служби України заяву про внесення місця зберігання спирту до Єдиного реєстру, до якої додаються:

  • документ, що підтверджує право користування приміщенням;
  • довідка про відповідність місця зберігання спирту вимогам, встановленим центральним органом виконавчої влади, уповноваженим Кабінетом Міністрів України.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»