• Посилання скопійовано

Податок за розміщення відходів на звалищах збільшується в 3 рази

Чи застосовується підвищена ставка екологічного податку у разі розміщення відходів на звалищах, не обладнаних системами захисту навколишнього середовища?

Податок за розміщення відходів на звалищах збільшується в 3 рази

Державна податкова служба звернулася до Міністерства екології з питанням: чи застосовується підвищена ставка екологічного податку у разі розміщення відходів на звалищах, не обладнаних системами захисту навколишнього середовища?

На думку податківців, зазначену в їхньому листі №684/5/15-2116, відповідно до п. 246.4 ст. 246 Податкового кодексу України за розміщення відходів на звалищах, які не забезпечують повне виключення забруднення атмосферного повітря або водних об'єктів, ставки податку, зазначені у пунктах 246.1-246.3 цієї статті, збільшуються у 3 рази.

Враховуючи викладене, ДПСУ просить Міністерство екології підтвердити або спростувати їхню позицію.

У відповідь на їхній запит, Мінприроди листом від 18.02.2013 р. № 2528/07/10-13 повідомило, що такі необладнані звалища не можуть забезпечити повного виключення забруднення атмосферного повітря або водних об'єктів. Звісно, щодо ставок податку у відповіді, наданій Мінприроди, не йшлося. Адже питання оподаткування -  не їхня компетенція.

Стосовно цього питання остаточну крапку ставить Міндоходів в листі від 16.04.2013 г. №1349/7/99-99-15-04-01-17. Зокрема, нагадує, що частиною 15 ст. 351 Закону «Про відходи», заборонено проектування, будівництво та експлуатація полігонів побутових відходів без оснащення системами захисту грунтових вод, вилучення та знешкодження біогазу та фільтрату. І підтверджує, що згідно з п. 246.4 ст. 246 Податкового кодексу за розміщення відходів на звалищах, які не забезпечують повного виключення забруднення атмосферного повітря або водних об'єктів, ставки екологічного податку збільшуються у 3 рази.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»