• Посилання скопійовано

Викрадення автомобіля не звільняє від сплати транспортного податку, - ДФС

ДФС роз'яснила: якщо викрадений автомобіль, що використовувався до 5 років з об'ємом циліндрів двигуна понад 3000 куб. см., не знято з реєстрації, то такий платник зобов'язаний сплачувати транспортний податок

Викрадення автомобіля не звільняє від сплати транспортного податку, - ДФС

З 1 квітня 2015 року органи внутрішніх справ зобов'язані щомісячно, у 10-денний строк після закінчення календарного місяця подавати контролюючим органам відомості, необхідні для розрахунку податку, за місцем реєстрації об'єкта оподаткування станом на перше число відповідного місяця.

Таким чином, якщо викрадений легковий автомобіль, що використовувався до 5 років з об'ємом циліндрів двигуна понад 3000 куб. см., не знято з реєстрації в органах внутрішніх справ (тобто обліковується у власності платника податку), то такий платник зобов'язаний сплачувати транспортний податок за ставкою та у строки, встановлені ст. 267 ПКУ.

Такий висновок ДФС у м. Києві зробила у листі від 25.11.2015 р. №3689/П/26-J5-17-06-16.

Однак, як зауважили податківці,  Верховною Радою уже зареєстровано проект Закону України від 27.03.2015 р. № 2484 „Про внесення змін до статті 267 Податкового кодексу України (щодо захисту прав платників транспортного податку)", яким пропонується звільнити платників податку від сплати транспортного податку за автомобілі, які викрадено.

Усі новини на тему >>> 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»