• Посилання скопійовано

Нюанси нарахування земельного податку фізособам, яких вчасно не залучили до його сплати

ДФС розповіла, за який період може бути нарахований земельний податок фізособам, яких своєчасно не залучили до сплати податку, та чи притягаються такі особи до відповідальності

Нюанси нарахування земельного податку фізособам, яких вчасно не залучили до його сплати

У підкатегорії 112.05 ресурсу “ЗІР” податківці зазначили, що  з урахуванням строків давності контролюючі органи мають право на нарахування фізичним особам сум земельного податку не пізніше закінчення 1095 дня, що настає за останнім днем граничного строку сплати грошових зобов’язань, нарахованих контролюючим органом.

При цьому граничним строком сплати грошових зобов’язань є:

  • для фізосіб - платників земельного податку, що перебували на обліку станом на 1 травня, - 29 серпня;
  • для фізосіб - платників земельного податку, що набули право власності на земельні ділянки після 1 травня, - визначається з урахуванням дати отримання інформації про перехід права власності.

 

Відповідальність

Що стосується відповідальності фізичних осіб за несплату сум земельного податку у разі, якщо контролюючий орган вчасно не залучив їх до сплати земельного податку, то якщо сума грошового зобов’язання розраховується контролюючим органом, платник податків не несе відповідальності за своєчасність, достовірність і повноту нарахування такої суми. Водночас він несе відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов’язання і має право оскаржити зазначену суму в порядку, встановленому Податковим кодексом.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»