• Посилання скопійовано

Податкова соціальна пільга для осіб з інвалідністю або осіб, які виховують дитину-інваліда

Податківці докладно розповіли, що потрібно аби отримати ПСП для осіб з інвалідністю або осіб, які виховують дитину-інваліда, та у якому розмірі вона застосовується

Податкова соціальна пільга для осіб з інвалідністю або осіб, які виховують дитину-інваліда

Працівникам, які мають статус особи з інвалідністю, або виховують дитину-інваліда, до доходу у вигляді зарплати застосовується ПСП згідно з нормами ст. 169 ПКУ, - нагадує ДФС у Рівненській області.

 

ПСП працівника-інваліда

Працівнику, який має статус особи з інвалідністю 1 або 2 групи в тому числі з дитинства, надається ПСП у розмірі 150% від суми загальної ПСП (у 2017 році - це 1200 грн).

Пільга у розмірі, що дорівнює 200%  суми загальної ПСП (у 2017 році - 1600 грн), буде застосована для працівника, який є учасником бойових дій під час Другої світової війни або особою, яка у той час працювала в тилу, та інвалідом I і II групи, з числа учасників бойових дій на території інших країн у період після Другої світової війни, на яких поширюється дія Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

ПСП надається до доходу у вигляді заробітної плати,  граничний розмір якої у 2017 році не перевищує в місяць 2240 грн.

Для отримання  пільги працівники-інваліди І або ІІ групи в тому числі з дитинства, мають подати заяву та  копію пенсійного посвідчення  або довідку медико – соціальної експертизи, відповідно відповідно до пп. 5 п. 5 Порядку №1227.

Особам  які є інвалідами I і II групи, з числа учасників бойових дій на території інших країн,  крім заяви необхідно подати роботодавцю копію посвідчення учасника бойових дій, виданого відповідними органами, пп. 9 п. 5  Порядку №1227.

 

ПСП працівника, який виховує дитину-інваліда

Якщо працівник виховує дитину інваліда віком до 18 років, надається пільга у розмірі 150% суми загальної ПСП у розрахунку на кожну таку дитину віком до 18 років (у 2017 – 1200 грн).

Для отримання такої пільги працівник до заяви також надає:

  • копію свідоцтва (дубліката свідоцтва) про народження дитини (дітей) або документ, що підтверджує встановлення батьківства, чи документи, які підтверджують вік дитини (дітей), затверджені відповідним органом країни, в якій іноземна фізична особа - платник податку постійно проживав (проживала) до прибуття в Україну:
  • копію рішення органу опіки і піклування про встановлення опіки чи піклування (якщо із заявою звертається опікун або піклувальник);
  • пенсійне посвідчення дитини або довідку медико-соціальної експертизи для заявника, який утримує дитину-інваліда віком від 16 до 18 років;
  • медичний висновок, виданий закладами МОЗ в установленому порядку (якщо із заявою звертається платник податку, який утримує дитину-інваліда віком до 16 років) п. 5  Порядку №1227.

***

Читайте також на тему ПСП на дітей:

Джерело: ДФС у Рівненській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»