• Посилання скопійовано

Наявність пільги зі сплати податку на нерухомість залежить від виду обраної діяльності

ДФСУ зазначила, що пільга, встановлена для промислової нерухомості, напряму залежить від того, чи здійснює платник податку промислову діяльність

Наявність пільги зі сплати податку на нерухомість залежить від виду обраної діяльності

ДФСУ у листі від 09.10.2017 р. №2172/6/99-99-12-02-03-15/ІПК розглянула запит підприємства, яке є власником об’єкта нерухомості та вважає, що на нього поширюється дія пп. "є" п. 266.2.2 ПКУ.

Нагадаємо, що згідно з цим підпунктом не є об’єктом оподаткування будівлі промисловості, зокрема, виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств.

ДФС зазначила, що оскільки зареєстровані види господарської діяльності, що провадяться підприємством належать за КВЕД 2010 виключно до секції М "Професійна, наукова та технічна діяльність", що об’єднує непромислові види діяльності, то немає підстав для застосування передбаченої ПКУ податкової преференції для промислових підприємств в частині оподаткування виробничих корпусів, цехів та складів промислових підприємств.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»