• Посилання скопійовано

Промислову будівлю передають в оренду: як бути з податком на нерухомість?

Підприємство має будівлі, належність яких до промислових підтверджено висновком Держнауково-дослідницького інституту автоматизованих систем у будівництві згідно з ДК 018-2000. Основний вид госпдіяльності - КВЕД секції С «Переробна промисловість». Будівлі надаються в оренду іншим підприємствам для виробництва продукції. Чи є підприємство платником податку на нерухомість?

Промислову будівлю передають в оренду: як бути з податком на нерухомість?

Як зазначає «Вісник. Офіційно про податки», платникам податку на нерухомість передбачено преференцію, яка полягає у виключенні з об’єкта оподаткування податком на нерухомість таких об’єктів, як будівлі промисловості, зокрема виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств (пп. «є» пп. 266.2.2 ПКУ).

Таким чином, пп. «є» вищезазначеного підпункту як елемент державної підтримки промислового виробництва передбачає виключення з об’єкта оподаткування податком на нерухомість об’єктів нерухомості промислових підприємств, що беруть участь у господарській діяльності власника об’єктів нерухомості як виробничі одиниці.

При цьому оскільки надання в оренду будівель промисловості не передбачає використання власником об’єкта нерухомості як виробничої одиниці промислового підприємства у своїй господарській діяльності, то немає підстав для використання преференції, передбаченої пп. «є» пп. 266.2.2 ПКУ, до таких будівель промисловості.

Це означає, що у разі надання такої будівлі в оренду підприємство є платником податку на нерухомість на загальних підставах.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»