• Посилання скопійовано

Які помилки допускають платники акцизу при складанні РК до АН «С»

Зупинимось на особливостях заповнення РК до АН «С» та найчастіших помилках при його заповненні, які призводять до неприйняття такого РК

Які помилки допускають платники акцизу при складанні РК до АН «С»

M.E.Doc нанадує особливості заповнення розрахунку коригування АН.

Нагадаємо, що залежно від того, які показники АН коригуються, в РК проставляється наступний код коригування:

 

Особливості заповнення РК з кодом коригування «1» та/або «2»

  1. У разі коригування за кодами виду коригування «1», «2» допускається внесення відмітки «Х» до двох зазначених полів одночасно.
  2. При умові коригування за кодом «1» та/або кодом «2» заповнюється розділ І табличної частини РК. Увага! Розділ ІІ не заповнюється.
  3. При умові коригування за кодом «1» та/або кодом «2» допускається відмітка у полі «Реєстрація в ЄРАН першого примірника особою, що реалізує спирт етиловий» або у полі «Реєстрація в ЄРАН першого примірника особою – отримувачем спирту етилового». Увага! Відповідна відмітка може бути внесена лише до одного із зазначених полів.

При цьому врахуйте, що РК, складений в одному примірнику, в ЄРАН реєструє особа, що реалізує спирт етиловий. Отже, відмітка у полі «Реєстрація в ЄРАН першого примірника особою, що реалізує спирт етиловий» заповнюється при умові, якщо коди операцій  – 1, або 2, або 3, або 4, або 5, або 6 (див. Рис. 1).

 

 

Якщо РК складені в двох примірниках, то:

– у разі збільшення обсягів реалізованого спирту етилового або якщо коригування показників не змінює обсягу реалізованого спирту етилового, примірники РК реєструються в ЄРАН в порядку, передбаченому для акцизних накладних:

  • перший примірник – особою, що реалізує спирт етиловий;
  • другий примірник – особою – отримувачем спирту етилового;

– у разі зменшення обсягів реалізованого спирту етилового – особа - отримувач спирту етилового реєструє в ЄРАН перший та другий примірники РК.

 

Особливості заповнення РК з кодом коригування «3»

  1. Якщо в РК зазначено код виду коригування «3», то у табличній частині РК заповнюємо розділ І. Увага! Розділ ІІ РК не заповнюється.
  2. При коригуванні за кодом «3» допускається відмітка тільки у полі «Реєстрація в ЄРАН першого примірника особою, що реалізує спирт етиловий».
  3. При коригуванні коду товарної підкатегорії значення «код товару згідно з УКТ ЗЕД» у гр.1 не може дорівнювати значенню «код товару згідно з УКТ ЗЕД» гр.2.
  4. У полі «Код товару згідно з УКТ ЗЕД» зазначається 10 знаків; у полі «Опис товару згідно з УКТ ЗЕД» зазначається текст до 250 символів (див. Рис. 2).

 

 

Особливості заповнення РК з кодом коригування «4»

  1. Якщо в РК зазначено код виду коригування «4», то не заповнюється розділ ІІ табличної частини РК.
  2. В РК з кодом коригування «4» допускається відмітка у полі «Реєстрація в ЄРАН першого примірника особою, що реалізує спирт етиловий» або у полі «Реєстрація в ЄРАН першого примірника особою – отримувачем спирту етилового». Увага! Відповідна відмітка може бути внесена лише до одного із зазначених полів (див. Рис. 1).
  3. Поле «Обсяг реалізованого спирту» заповнюється числовими значеннями з заокругленням до двох знаків після коми (див. Рис. 3).
  4. РК з кодом коригування «4» перевіряються також на ідентичність кодів товару за УКТ ЗЕД. А саме, обсяги з правильним кодом товару згідно з УКТ ЗЕД мають збігатися з обсягами, які зменшуються, з помилковим кодом товару згідно з УКТ ЗЕД.

 

 

Особливості заповнення РК з кодом коригування «5»

  1. Якщо в РК зазначено код виду коригування «5», то розділ І табличної частини РК не заповнюється!
  2. В РК з кодом виду коригування «5» допускається відмітка тільки у полі «Реєстрація в ЄРАН першого примірника особою, що реалізує спирт етиловий» (див. Рис. 4).
  3. В РК з кодом коригування «5» до відповідного поля розділу ІІ лівої частини РК вносяться серія та номер податкового векселя, де допущено помилку, які зазначено в АН, що коригується, а в правій частині – правильні реквізити векселя (див. Рис. 5).

  

Джерело: M.E.Doc

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»