• Посилання скопійовано

Сільгоспвиробникам оновлять форму заяви для внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації

ДПСУ оприлюднила проект нової форми Заяви про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації (ф. №1-РОБД)

Сільгоспвиробникам оновлять форму заяви для внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації

21 липня 2020 року ДПСУ оприлюднила проєкт наказу Мінфіну (завантажити), яким викладено у новій редакції Заяву про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації за формою №1-РОБД (завантажити).

Як зазначено у пояснювальній записці, порівняно з чинною редакцією нова форма включатиме:

1. У розділі 2 «Дія» нову позицію «Зміни щодо пов’язаних осіб» для випадку, коли у сільськогосподарського товаровиробника, внесеного до Реєстру, змінюється коло осіб, які пов’язані з ним та внесені до Реєстру протягом бюджетного року, та відповідно виникає необхідність повідомити контролюючий орган про такі зміни.

Передбачається, що заява з позначкою «Зміни щодо пов’язаних осіб» буде заповнюватись та подаватись подібно до заяви з позначкою «Перереєстрація (зміна інших даних)» виключно в електронній формі протягом 10 робочих днів, що настають за днем, коли відбулася зміна даних щодо пов’язаних із сільськогосподарським товаровиробником осіб.

2. Новий розділ, до якого вноситимуться дані щодо пов’язаних осіб у значенні пп. 14.1.159 ПКУ, які протягом бюджетного року є отримувачами державної підтримки, передбаченої розділом V1 Закону №1877, а також зміни щодо таких пов’язаних осіб (дані про податковий номер або серію (за наявності) та номер паспорта, найменування або прізвище, ім’я та по батькові пов’язаної особи, критерій пов’язаності).

Такі дані будуть заповнюватись лише за наявності у сільськогосподарського товаровиробника пов’язаних осіб, які внесені до Реєстру протягом бюджетного року, при поданні заяви з позначкою «Внесення» або у разі виникнення змін щодо пов’язаних осіб при поданні заяви з позначкою «Зміни щодо пов’язаних осіб». Дані щодо пов’язаних осіб мають бути повними (оновленими) на дату подання заяви.

У зв’язку із зазначеним проект передбачає відповідні зміни до Пояснень до заяви про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації (додаток 1 до заяви), а також новий додаток до заяви – Довідник критеріїв пов’язаності осіб у значенні підпункту 14.1.159 пункту 14.1 статті 14 розділу I Кодексу. 

У зв’язку з цим проєктом передбачається новий додаток до заяви – Довідник критеріїв пов’язаності осіб у значенні підпункту 14.1.159 пункту 14.1 статті 14 розділу I Податкового кодексу України.

Одночасно з основними змінами також пропонується переглянути деякі визначення (поняття) у розділах Заяви №1-РОБД та заяви про зняття сільськогосподарського товаровиробника з реєстрації як отримувача бюджетної дотації (форма №2-РОБД) з метою приведення їх до загальноприйнятих визначень (понять) у чинному законодавстві. 

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проєкту приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент електронних сервісів та електронну – oblik@tax.gov.ua.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»