• Посилання скопійовано

ВРУ може врегулювати проблему з воєнними пільгами з плати за землю, податку на нерухомість

Законопроєктом у ІІ читанні пропонуються норми, які повинні розблокувати пільгове оподаткування землі, нерухомості, екоподатку та надати можливість СГ не сплачувати податок на нерухомість відповідно до Реєстру зруйнованого та пошкодженого майна

ВРУ може врегулювати проблему з воєнними пільгами з плати за землю, податку на нерухомість

Федерація роботодавців України розповідає, що взяли участь у черговому засіданні робочої групи Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики за участі фахівців Мінфіну, ДПС, Мінреінтергації, Держземкадастру та експертів бізнес-асоціацій щодо обговорення правок до проєкту закону №7632.

Майже рік, як Федерація роботодавців на всіх рівнях законодавчої та виконавчої владних вимагала вирішення проблеми з оподаткуванням земельних ділянок, розташованих на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії. Але попри обіцянки, до цього часу питання залишилося не вирішеним.

Законопроєктом у другому читанні пропонуються норми, які повинні розблокувати пільгове оподаткування землі, нерухомості, екологічного податку та надати можливість суб’єктам господарювання не сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки відповідно до Реєстру зруйнованого та пошкодженого майна.

Федерація неодноразово наголошувала на неприпустимості у воєнний час зволікати з прийняттям нормативних актів, що врегульовують пільговий період оподаткування бізнесу, який наразі на цих територіях потерпає від падіння виробництва, логістичних, торговельних проблем, вимиванню вкрай необхідних у цей час коштів для ведення господарської діяльності в умовах воєнного стану, коли кожне підприємство вимушене боротися за збереження виробництва та робочих місць.

Пропозиції Федерації, озвучені на засіданнях, щодо повернення зайво сплачених коштів у разі зміни власника/орендаря земельної ділянки та несплати податків за землю під зруйнованими/пошкодженими будинками тощо були враховані.

Федерація і надалі захищатиме позиції вітчизняного бізнесу та максимально вирішуватиме проблемні питання, які заважають його роботі та розвитку.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»