• Посилання скопійовано

Як роботодавцям доведеться проводити перерахунок ВЗ у жовтні: приклад Железняка

За словами Железняка, якщо закон і приймуть, то Президент його фізично підпише приблизно у двадцятих числах жовтня. Відповідно роботодавці вже виплатять аванси з зарплати. Тому Мінфін і запропонував під час виплати зарплати за жовтень дооутримати ВЗ

Як роботодавцям доведеться проводити перерахунок ВЗ у жовтні: приклад Железняка

Железняк у своєму Телеграм-каналі вирішив поділитися своїми враженнями щодо вчорашнього засідання робочої групи з приводу законопроєкту №11416-д.

Він вказав, що переконати Комітет з податкової політики у необхідності збільшення ставок ПДВ замість підвищення ставок ВЗ не вдалося.

Але є пом'якшення щодо встановлення новацій за законопроєктом заднім числом. Про це ми писали тут.

Нардеп у пості окремо зупинився на ймовірному графіку прийняття закону: «Так виглядає графік Ради, що якщо закон і приймуть, то Президент його фізично підписати найшвидше зможе десь у 20-х числах жовтня».

Тобто умовно приблизно після 15 жовтня Закон вступить в силу і заднім числом з 01 жовтня піднімуть військовий збір з 1,5% до 5% на всі зарплати наприкінці місяця.

І на підставі цих дат Железняк вирішив навести приклад перерахунку утриманого ВЗ із зарплати.  А тепер увага, як це буде на практиці.

А саме: «Десь 14-15 жовтня всім виплатять аванс і люди фізично отримають гроші в руки. З нього військовий податок буде ще 1,5% (тому що закон ще не вступив в силу). Але потім податок за той самий жовтень стане вже не 1,5%, а вже 5%…у тому числі з авансу.

І що ж робити роботодавцю? Він вже виплатив аванс і гроші назад не забере? Тут Мінфін пропонує просто забрати ці гроші при виплаті зарплати.

Тобто десь наприкінці цього місяця людям зарплата прийде мало того, що вже менше на -3,5% підвищення військового збору, так і ще мінус ті гроші з авансу...».

Зауважимо, що наразі немає тексту законопроєкту з відповідними змінами щодо набрання чинності. Тож чіткості та розуміння, які наслідки чекають на роботодавців, наразі немає. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»