• Посилання скопійовано

Отримання індивідуального податкового номера неповнолітніми особами

Про порядок отримання неповнолітніми особами документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб -- платників податків

Відповідно до ст. 70 р. ІІ ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями і р. VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб -- платників податків, затвердженого наказом ДПАУ від 17.12.10 р. №954, фізична особа -- платник податків незалежно від віку (як резидент, так і нерезидент), для якої раніше не формувалася облікова картка платника податків та яка не включена до Державного реєстру фізичних осіб -- платників податків (далі -- Державний реєстр), зобов'язана особисто або через законного представника чи уповноважену особу подати відповідному органу ДПС облікову картку фізичної особи -- платника податків, яка є водночас заявою для реєстрації у Державному реєстрі, та пред'явити документ, що посвідчує особу.

Фізична особа подає Облікову картку до органу ДПС за своїм місцем проживання, а фізична особа, яка не має постійного місця проживання в Україні, -- до органу ДПС за місцем отримання доходів або за місцезнаходженням іншого об'єкта оподаткування.

Для заповнення Облікової картки використовуються дані документа, що посвідчує особу.

Облікові картки неповнолітніх фізосіб подаються одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та паспортного документа одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, слід подати засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад свідоцтва українською мовою.

Реєстрація фізособи у Державному реєстрі здійснюється протягом п'яти робочих днів з дня подання до органу ДПС Облікової картки.

За зверненням фізособи, її законного представника або уповноваженої особи орган ДПС видає документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, за визначеною формою. У такому документі зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податків.

У разі якщо фізособа є неповнолітньою, документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, видається одному з батьків (усиновителю, опікуну, піклувальнику) за наявності свідоцтва про народження дитини та паспортного документа одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, слід подати засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад свідоцтва українською мовою.

Джерело: Територіальні органи Міндоходів у Рівненській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»