• Посилання скопійовано

За виправлення відомостей у формі №1-ДФ штрафні санкції не застосовуються

Якщо працедавець виявить факти не нарахування, неутримання та несплати ПДФО, і під час річного перерахунку внесе відповідні зміни у звітність, то податківці теж не мають законодавчих підстав застосовувати штрафні санкції

За виправлення відомостей у формі №1-ДФ штрафні санкції не застосовуються

За допущену помилку у звітності форми №1-ДФ штрафні санкції не застосовуються, - звертають увагу роботодавців у Головному управлінні Міндоходів у Волинській області.

Однак, допущена помилка у вказаній звітності, зокрема щодо кількості штатних працівників, чи тих хто працює за цивільно-правовими угодами, підлягає обов’язковому виправленню.

Лише за цієї умови фахівці органів доходів і зборів вправі керуватися  п.119.2 ПКУ і не нараховувати штраф.

Якщо  працедавець виявить факти не нарахування, неутримання та несплати ПДФО, і під час річного перерахунку внесе відповідні зміни у звітність, то фахівці органів доходів і зборів теж не мають законодавчих підстав застосовувати штрафні санкції.

Нагадуємо, що річний перерахунок здійснюється відповідно до п.169.4 ПКУ.

Довідково: вказані зміни внесенні Законом України від  24.10.2013 року № 657-VII.

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»