• Посилання скопійовано

Списаний кредит підлягає оподаткуванню

Якщо банк анулює платнику податку суму боргу за кредитним договором до закінчення строку позовної давності, то вважається, що платник податку отримав дохід у вигляді додаткового блага

Списаний кредит підлягає оподаткуванню

Додаткові блага – кошти, матеріальні чи нематеріальні цінності, послуги, інші види доходу, що виплачуються (надаються) платнику податку податковим агентом, якщо такий дохід не є заробітною платою та не пов’язаний з виконанням обов’язків трудового найму або не є винагородою за цивільно-правовими договорами (угодами), укладеними з таким платником податку (крім випадків, прямо передбачених нормами ПКУ).

У такому випадку, банк повинен відобразити інформацію щодо суми доходу у податковій звітності за підсумками звітного періоду, в якому було нараховано такий дохід, а платник податку зобов’язаний відобразити вказаний дохід у річній податковій декларації та самостійно сплатити зазначену в ній суму податкового зобов’язання.

Пам’ятайте, що декларацію про майновий стан і доходи за 2013 рік необхідно подати до 1 травня 2014 року. 

Шановні платники Голосіївського району, запитання щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році, можна поставити спеціалістам ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві за телефонами 591-61-77, 591-61-49, 591-61-58.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»