• Посилання скопійовано

Міндоходів нагадує про оподаткування іноземних доходів

Платник податку, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов’язаний подати до 1 травня податкову декларацію, а також сплатити податок з таких доходів

Міндоходів нагадує про оподаткування іноземних доходів

Міндоходів роз'яснило, що платник податку, який отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати до 1 травня декларацію за наслідками звітного року, а також сплатити податок.

У разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника та оподатковується за ставками 15 та 17 %.

Під час нарахування доходів, отриманих у вигляді валютних цінностей або інших активів, такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом Нацбанку, що діє на момент нарахування таких доходів.

Водночас, у разі якщо згідно з нормами міжнародних договорів, згоду на обов’язковість яких надано ВРУ, платник податку може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном. Він визначає суму такого зменшення за зазначеними підставами у річній податковій декларації.

При цьому особою, відповідальною за нарахування, утримання та сплату до бюджету податку з іноземних доходів, є платник податку (Роз'яснення Міндоходів від 18.03.2014 року).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»