• Посилання скопійовано

Натуркоефіцієнт для обчислення військового збору не застосовується

ПКУ не передбачено застосування негрошового коефіцієнта, визначеного п. 164.5 ПКУ, під час розрахунку військового збору

Натуркоефіцієнт для обчислення військового збору не застосовується

ДФС у м. Києві у листі від 19.02.2015 р. № 2842/10/26-15-17-01-12 нагадує, що дохід, отриманий платником як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 ПКУ) у вигляді, який визначено пп. 164.2.17 ПКУ, включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку і оподатковується військовим збором за ставкою 1,5 %.

Водночас, відповідно до пп. 165.1.39 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника не включаються доходи у вигляді вартості дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 % однієї мінімальної зарплати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року (609 грн у 2015 р.), за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

Отже, сума доходу, отримана фізособою, яка не перевищує граничного розміру доходу, визначеного згідно з абзацом першим підпункту 165.1.39 ПКУ, не є об'єктом оподаткування військовим збором.

Якщо ж сума перевищує граничний розмір доходу, то сума такого доходу включається до загального місячного оподатковуваного доходу платника податку, і такий дохід підлягає оподаткуванню військовим збором на загальних підставах.

Разом з цим норми пункту 164.5 ПКУ застосовуються під час нарахування доходу у будь-якій негрошовій формі для визначення бази оподаткування доходу ПДФО.

Пунктом 16 прим. 1 підрозділу 10 (розділу XX) ПКУ для військового збору застосування коефіцієнта, визначеного пунктом 164.5 ст. 164 Кодексу, не передбачено.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»