• Посилання скопійовано

Заповнюємо ф. №1ДФ, якщо в одному з місяців кварталу працівник не мав права на податкову соцпільгу

Податківці роз'яснили: якщо в одному з місяців кварталу працівник не мав права на отримання податкової соціальної пільги, то в податковому розрахунку за ф. №1ДФ заповнюють лише один рядок, в якому зазначають відповідну ознаку пільги

Заповнюємо ф. №1ДФ, якщо в одному з місяців кварталу працівник не мав права на податкову соцпільгу

ДПІ у Шевченківському районі м. Києва нагадує, що відповідно до п. 3.6 Порядку №4 щодо кожної фізичної особи у формі №1ДФ потрібно заповнювати стільки рядків, скільки ознак доходів вона має. Про кожну ознаку доходу фізичної особи потрібно заповнювати тільки один рядок з обов’язковим заповненням графи 2 «Податковий номер або серія та номер паспорта», крім випадків, зазначених у п. 3.7 та 3.8 Порядку. 

Згідно з п. 3.8 Порядку у графі 8 «Ознака податкової соціальної пільги» відображається ознака податкової соціальної пільги згідно з довідником ознак податкових соціальних пільг, наведеним у додатку до цього Порядку. Графа 8 заповнюється тільки для фізичних осіб, які мали пільги щодо податку у звітному періоді згідно із законодавством за місцем отримання основного доходу.

За відсутності у фізичної особи пільг у звітному періоді у графі 8 проставляється прочерк.

При заповненні графи 8 слід враховувати ту ознаку пільги, яка відповідає нарахованому доходу. Допускається наявність кількох рядків з однією ознакою доходу тільки у разі наявності у фізичної особи кількох ознак пільг за такою ознакою доходу (наявність різних пільг у кожному з трьох місяців кварталу).

Отже, якщо в одному з місяців кварталу працівник не мав права на отримання податкової соціальної пільги, то в податковому розрахунку за ф. №1ДФ заповнюють лише один рядок, в якому зазначають відповідну ознаку пільги.

***

Читайте також:

Заповнення форми №1ДФ - у запитаннях та відповідях від податківців 

Чим загрожують помилки у формі №1ДФ: шпаргалка для бухгалтера 

Зарплатні нюанси у формі № 1ДФ 

Податкову соцпільгу надано працівнику, який не мав права на її застосування, - коригуємо показники ф. №1ДФ 

Джерело: ДПІ у Шевченківському районі м. Києва

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»