• Посилання скопійовано

Граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у декларації про доходи за 2017 рік

Податківці назвали граничні строки сплати податкових зобов'язань, зазначених у декларації про майновий стан і доходи, поданої за результатами 2017 року

Граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у декларації про доходи за 2017 рік

ДФС в Одеській області нагадує, що відповідно до ст. 57 ПКУ платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації.

Разом з тим, п. 179.7 ПКУ передбачено, що фізична особа зобов'язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій нею податковій декларації про майновий стан і доходи.

Отже, граничні строки сплати податкових зобов'язань, зазначених у декларації про майновий стан і доходи, поданої за результатами 2017 року:

  • для фізичних осіб – підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – 19 лютого 2018 року;
  • для фізичних осіб, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування), – протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання декларації;
  • для фізичних осіб, що не зареєстровані як фізичні особи – підприємці, та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність – 31 липня 2018 року.

Нагадаємо, що  звітувати про доходи за минулий рік потрібно за новою формою декларації. Як змінилася нова форма декларації про доходи - читайте в аналітиці від редакції та роз'ясненні ДФСУ.

Джерело: ДФС в Одеській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»