• Посилання скопійовано

Сплачуємо ПДФО за відокремлений підрозділ. Як заповнити реквізит «Призначення платежу» у платіжці?

При перерахуванні (сплаті) ПДФО головним підприємством за неуповноважений відокремлений підрозділ (філію) у полі № 3 «Призначення платежу» платіжного доручення вказується код ЄДРПОУ головного підприємства

Сплачуємо ПДФО за відокремлений підрозділ. Як заповнити реквізит «Призначення платежу» у платіжці?

ДФСУ в індивідуальній консультації від 13.04.2018 р. №1573/6/99-99-13-01-01-15/ІПК насамперед нагадує, що порядок сплати ПДФО до бюджету регулюється п. 168.4 ПКУ. За цією нормою податок, утриманий з доходів резидентів та нерезидентів, зараховується до бюджету згідно з нормами Бюджетного кодексу України

Такий порядок застосовується всіма юрособами, у тому числі такими, що мають філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, що розташовані на території іншої територіальної громади, ніж така юридична особа, а також відокремленими підрозділами, яким в установленому порядку надано повноваження щодо нарахування, утримання і сплати (перерахування) до бюджету податку (далі - відокремлений підрозділ).

Згідно з пп. 168.4.3 ПКУ суми податку на доходи, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб, за звітний період нараховуються до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

У разі, якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) податок на доходи фізичних осіб за такий відокремлений підрозділ, усі обов’язки податкового агента виконує юридична особа. Податок на доходи, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, перераховується до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

При цьому при перерахуванні (сплаті) ПДФО головним підприємством за неуповноважений відокремлений підрозділ (філію) у полі №3 "призначення платежу" платіжного доручення вказується код ЄДРПОУ такого головного підприємства.

Про нюанси сплати ПДФО та військового збору у разі наявності відокремлених підрозділів читайте також тут і тут.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»