• Посилання скопійовано

Сплатили за медстрахування працівників: що з ПДФО?

Дохід у вигляді добровільного медичного страхування підлягає оподаткуванню ПДФО

Сплатили за медстрахування працівників: що з ПДФО?

Луганські податківці зауважили, що сума страхових платежів (страхових внесків, страхових премій), у тому числі за договорами добровільного медичного страхування, включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку (пп. 164.2.16 ПКУ).

Тобто така сума, сплачена роботодавцем страховій компанії на користь працівника, оподатковується податком на доходи фізичних осіб (ПДФО) у розмірі 18% та військовим збором у розмірі 1,5%, як додаткове благо.

Під час нарахування доходів у будь-якій негрошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, помножена на коефіцієнт, який обчислюється за такою формулою: К = 100 : (100 – Сп), де К – коефіцієнт; Сп – ставка податку, встановлена для таких доходів на момент їх нарахування (п. 164.5 ПКУ) і дорівнює 1,219512.

У формі №1-ДФ дохід, отриманий працівником у вигляді добровільного медичного страхування, відображається за ознакою «124» і відображається повністю, без вирахування ПДФО та військового збору.

***

Читайте також: Сплачуєте за медстрахування працівників: як відобразити в формі №1ДФ?

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»