• Посилання скопійовано

Як розрахувати курсову різницю для інвестприбутку?

Податківці навели правила розрахунку курсової різниці для цілей оподаткування ПДФО

Як розрахувати курсову різницю для інвестприбутку?

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків розповідає, що відповідно до пп. 170.2.2 ПКУ інвестиційний прибуток розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу окремого інвестиційного активу з урахуванням курсової різниці (за наявності), та його вартістю, що визначається із суми документально підтверджених витрат на придбання такого активу, або вартістю інвестиційного активу, що була задекларована особою як об’єкт декларування у порядку одноразового (спеціального) добровільного декларування відповідно до підрозд. 9-4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, з урахуванням норм пп. 170.2.4 – 170.2.6 ПКУ (крім операцій з деривативами).

Згідно з пп. 14.1.96-1 ПКУ курсова різниця для цілей розд. IV ПКУ – це позитивна різниця між офіційним обмінним курсом іноземної валюти до гривні, установленим Національним банком України на день придбання та на день продажу (погашення, іншого відчуження) цінного паперу, у разі якщо такий цінний папір номінований в іноземній валюті.

***

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»