• Посилання скопійовано

Виплачуєте дивіденди фізособам-засновникам: що з ПДФО?

У разі виплати дивідендів фізособам-засновникам емітентом-платником податку на прибуток потрібно застосовувати ставку ПДФО 5%, а у разі виплати дивідендів емітентом-«єдинником» – 9%

Виплачуєте дивіденди фізособам-засновникам: що з ПДФО?

ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до п. 167.5 ПКУ ставки податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) на пасивні доходи до бази оподаткування встановлюються у таких розмірах:

  • 18 відсотків – для пасивних доходів, крім зазначених у пп. 167.5.2 та 167.5.4 ПКУ (пп. 167.5.1 ПКУ);
  • 5 відсотків – для доходів у вигляді дивідендів по акціях та корпоративних правах, нарахованих резидентами – платниками податку на прибуток підприємств (крім доходів у вигляді дивідендів по акціях, інвестиційних сертифікатах, які виплачуються інститутами спільного інвестування) (пп. 167.5.2 ПКУ);
  • 9 відсотків (у половинному розмірі ставки, встановленої у п. 167.1 ПКУ) – для доходів у вигляді дивідендів по акціях та/або інвестиційних сертифікатах, корпоративних правах, нарахованих нерезидентами, інститутами спільного інвестування та суб’єктами господарювання, які не є платниками податку на прибуток (пп. 167.5.4 ПКУ).

Крім того, пасивні доходи підлягають оподаткуванню військовим збором за ставкою 1,5% (пп. 1.3 п. 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ).

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»