• Посилання скопійовано

В який строк ДПС надсилає нове ППР щодо МПЗ?

У разі розбіжностей, підтверджених оригіналами відповідних документів, ДПС протягом 10 днів, наступних за днем звірки, скасує/відкличе таке ППР та за потреби надішле платнику нове ППР, складене з урахуванням результатів звірки, з детальним розрахунком суми

В який строк ДПС надсилає нове ППР щодо МПЗ?

ДПС у Житомирській області нагадує громадянам, що фізичні особи – власники та користувачі сільськогосподарських угідь, не переданих в оренду чи інше користування на підставі договорів, зареєстрованих відповідно до законодавства, мають сплатити мінімальне податкове зобов’язання (далі – МПЗ) – розрахунковий мінімальний обсяг податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та з власністю або користуванням земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь.

МПЗ визначається за період володіння/користування земельною ділянкою, який припадає на відповідний податковий (звітний) рік, вперше МПЗ  визначається за 2022 рік у 2023 році.

Для фізичних осіб МПЗ нараховується контролюючими органами, які надсилають податкові повідомлення-рішення (далі – ППР) з визначеними до сплати сумами за адресою місця реєстрації (місця прописки) власника/користувача сільськогосподарських угідь.

Отримавши ППР з визначеним контролюючим органом МПЗ, платник зобов'язаний сплатити зазначену у ньому суму податку протягом 60 днів з дня вручення ППР.

У разі незгоди з визначеним МПЗ платник має право протягом 30 днів з дня вручення ППР звернутися до контролюючого органу для звірки даних, використаних для розрахунку, з наданням підтвердних документів щодо:

  • земельних ділянок, що знаходяться у власності/користуванні, їх нормативної грошової оцінки та площі;
  • суми доходу, отриманого від реалізації власної с/г продукції;
  • суми сплачених податків, зборів, платежів.

У разі розбіжностей, підтверджених оригіналами відповідних документів, контролюючий орган протягом 10 днів, наступних за днем звірки, скасує/відкличе таке ППР та за потреби надішле платнику нове ППР, складене з урахуванням результатів звірки, з детальним розрахунком суми.

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»