• Посилання скопійовано

Надання одноразової грошової допомоги членам сімей військовослужбовців: коли без ПДФО

Податківці у своєму розʼясненні підкреслили, що не оподатковується ПДФО одноразова грошова допомога, що надається членам сімей військовослужбовців, які загинули, безвісно пропали

Надання одноразової грошової допомоги членам сімей військовослужбовців: коли без ПДФО

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що перелік доходів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків, визначено ст. 165 ПКУ.

Відповідно до пп. «а» пп. 165.1.1 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума грошової допомоги, яка надається згідно із законом, указами Президента України та актами Кабінету Міністрів України членам сімей військовослужбовців, поліцейських чи осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту, Державної кримінально-виконавчої служби України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, які загинули (безвісно пропали), або померли під час виконання службових обов’язків та/або захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»