• Посилання скопійовано

ДПС у м. Києві покращує сервісні послуги для платників ПДВ

Наказом ДПС України № 61 від 24.01.2012 року внесено зміни до існуючого порядку взаємодії між структурними підрозділами органів державної податкової служби з питань реєстрації та обліку платників податків, які значно спрощують порядок розгляду реєстраційних заяв та прискорюють процедуру отримання свідоцтва платника ПДВ.

Відповідно до наказу процес видачі свідоцтва платника ПДВ складається із 4 етапів:

1 етап – подання заяви до податкового органу (час обробки – 1 день);

2 етап – внесення даних заяви до Реєстру платників податку на додану вартість ДПС України (час обробки – 1 день);

3 етап – автоматизований контроль достовірності даних та відповідності положенням Податкового кодексу України (час обробки – 2 дні);

4 етап – видача свідоцтва платника ПДВ або пропозиція платнику податків щодо усунення помилок та подання нової заяви (час обробки – 1-2 дні).

Злагоджена робота податківців та взаємодія між структурними підрозділами органів ДПС дозволяє спростити процедуру реєстрації платників податку на додану вартість та забезпечити її своєчасність і прозорість.

Для більшої зручності платників ПДВ у приміщеннях податкових інспекцій Києва працюють консультаційні пункти, де можна отримати всі необхідні роз’яснення з приводу заповнення нової форми реєстраційної заяви 1-ПДВ. Це дозволяє уникнути помилок при заповненні заяви. Методичні рекомендації щодо заповнення заяви розміщені на інформаційних стендах столичних органів податкової служби та на веб-сайті ДПС у м. Києві у рубриці «Бланки податкової звітності та довідки».

З питань заповнення реєстраційної заяви 1-ПДВ також можна звертатись до консультаційного центру ДПС у м. Києві за тел. 461-77-00.

Шановні платники податків! Якщо у Вас виникли проблеми щодо отримання свідоцтва платника ПДВ – звертайтесь на особисту електронну скриньку Голови ДПС у м. Києві Ірини Носачової – golova@kyivsta.gov.ua.

Ваші звернення не залишаться поза увагою.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»