• Посилання скопійовано

Фіндопомога враховується при визначенні обсягу постачання для реєстрації платником ПДВ

Для обов’язкової реєстрації платником ПДВ необхідно, щоб обсяги постачання були більшими за 300 тис. грн. Чи враховуються в зазначений обсяг суми поворотної та безповоротної фінансової допомоги?

Відповідно до п. 181.1 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями, особа, у якої загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню згідно з цим розділом, у тому числі з використанням локальної або глобальної комп’ютерної мережі, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 300000 гривень (без урахування податку на додану вартість), зобов’язана зареєструватися як платник податку на додану вартість в органі державної податкової служби за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) з дотриманням вимог, передбачених статтею 183 цього Кодексу, крім особи, яка є платником єдиного податку.

З урахуванням визначення поняття постачання товарів/послуг (пп. 14.1.185 і пп. 14.1.197 ст. 14 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами і доповненнями, при визначенні загального обсягу оподатковуваних операцій звітного періоду для реєстрації (обов’язкової або добровільної) особи як платника ПДВ враховуються обсяги операцій, що підлягають оподаткуванню за основною чи нульовою ставкою ПДВ, звільнених та тимчасово звільнених від обкладення ПДВ.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»