• Посилання скопійовано

Пільги з ПДВ на «софт» розповсюджені не тільки на підприємства IT-індустрії

Податкові пільги зі сплати податку на додану вартість для операцій з постачання програмної продукції розповсюджуються не тільки на суб’єктів індустрії програмної продукції

Пільги з ПДВ на «софт» розповсюджені не тільки на підприємства IT-індустрії

Про це йдеться в спеціальній Узагальнюючій податковій консультації,  розробленій Міністерством доходів і зборів України.

Фахівці Міндоходів сподіваються, що ці новації дозволять виходити на ринок програмного забезпечення не тільки спеціалізованим компаніям, а й фахівцям-фрілансерам або підприємствам інших галузей, що мають власні IT-підрозділи та займаються розробкою «софту».  На думку експертів Міністерства, це стимулюватиме розвиток програмної індустрії через посилення конкуренції на рівних умовах.

Крім того, згідно із Узагальнюючою консультацією, для застосування пільги не має значення, як саме замовник отримав програму – через Інтернет чи на матеріальних носіях. Також зазначимо, що послуги з технічної підтримки програм, що надаються виробником таких програм  не оподатковуються.

Від оподаткування звільнені програми, їхні компоненти, операції з продажу прав на використання програмного забезпечення, а також продаж примірників (копій) програмної продукції з відповідною ліцензією. Не оподатковується і продаж засобів криптографічного захисту інформації («електронні ключі», сертифікати безпеки та ін.).

У Міндоходів розраховують, що сприятливий режим оподаткування призведе як до зростання обсягів виробництва IT-індустрії, так і для виходу  українських програмістів на міжнародні ринки та залучення іноземних інвесторів.

Нагадаємо, для операцій з постачання програмної продукції тимчасово, з 1 січня 2013 до 1 січня 2023 року запроваджено пільговий режим оподаткування ПДВ.

З текстом Узагальнюючої податкової консультації можна ознайомитися тут >>>

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»