• Посилання скопійовано

Примусовий продаж арештованого майна підприємства: що з ПДВ?

ДФС розглянула питання щодо оподаткування операцій у випадку примусового продажу майна підприємства органами юстиції (спеціалізованим підприємством) на публічних (електронних торгах)

Примусовий продаж арештованого майна підприємства: що з ПДВ?

ДФС у Рівненській області у листі від 22.07.2016 р. №1783/10/17-00-12-01-07 зазначила, що реалізація арештованого майна здійснюється шляхом його продажу на прилюдних торгах, аукціонах або на комісійних умовах.

Порядок реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів затверджено Наказом Мін'юсту від 22.12.2015 р. № 2710/5.

У випадку примусового продажу арештованого майна органами юстиції, застосовується порядок визнання податкових зобов'язань та податкового кредиту, визначений п. 189.4 ПКУ. Базою оподаткування для товарів/послуг, що передаються/отримуються у межах договорів комісії (консигнації), поруки, довірчого управління, є вартість постачання цих товарів, визначена у порядку, встановленому ст. 188 ПКУ.

З огляду на це, ДФС вважає, що датою відчуження боржником арештованого майна буде дата отримання таким боржником документа, що підтверджує факт реалізації такого майна через спеціалізоване підприємство.

На зазначену дату у боржника збільшуються податкові зобов'язання та виписується переможцю аукціону податкова накладна на суму коштів, зазначену в протоколі електронних торгів, яка дорівнює різниці між ціною продажу придбаного майна і сумою винагороди фактично залишеної спеціалізованому підприємству на покриття власних видатків з урахуванням ПДВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»