• Посилання скопійовано

Держрегуляторна служба не погодила скорочення операційного дня для реєстрації податкових накладних

Державна регуляторна служба відмовила в погодженні проекту постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних»

Держрегуляторна служба не погодила скорочення операційного дня для реєстрації податкових накладних

Про це повідомляється у листі ДРС від 09.11.2016 р. № 6816.

Нагадуємо, що проектом постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних» пропонувалося встановити тривалість операційного дня для реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН - щодня з 8 до 19 години (на сьогодні -  з 0 до 23 годин). Більше читайте тут і тут. 

Держрегуляторна служба обгрунтовує свою відмову тим, що наданий розробником аналіз регуляторного впливу до проекту не відповідає вимогам Методики проведення аналізу впливу регуляторного акту. Зокрема, не проаналізовано існуюче правове регулювання господарських та адміністративних відносин щодо яких склалась проблема, а саме:

  • не приведено порівняльного аналізу щодо кількості зареєстрованих податкових накладних за добу,
  • не встановлено кількості користувачів ЄРПН,
  • не зазначено опис проблем, які виникають при цілодобовому адмініструванні ЄРПН,
  • не визначено яким чином порушуються права платників ПДВ та платників акцизного податку з реалізації пального під час реєстрації податкових та акцизних накладних,
  • не доведено, чому існуючі регулювання не розв'язують проблему та потребують вдосконалення.

Окрім того, розробник проекту обмежився лише словесним описом проблеми. Не наведено жодних даних у числовій формі, які б обґрунтовували наявність проблеми, її масштаб та важливість, а також не охарактеризовано та не оцінено сфери, на які проблема має найбільш негативний вплив.  

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»