• Посилання скопійовано

Податковий кредит з ПДВ за п. 201.11 ПКУ виникає датою складання авансового звіту

Яка дата складання документів, які надають право на формування податкового кредиту без отримання податкової накладної, зазначається в колонці 3 таблиці 2 розд. ІІ додатку 5 до декларації з ПДВ, якщо авансовий звіт подано в наступному періоді за періодом їх складання? Консультує ДФС

Податковий кредит з ПДВ за п. 201.11 ПКУ виникає датою складання авансового звіту

У підкатегорії 101.20 ресурсу "ЗІР" податківці зауважили, що документи, які підтверджують витрати підзвітної особи під час відрядження або виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням та за рахунок податкового агента платника податку, подаються разом з авансовим звітом. Таким чином, датою формування податкового кредиту на підставі таких документів є дата подання такого звіту.

Якщо Звіт подано в наступному періоді за періодом складання документів, які надають право на формування податкового кредиту без отримання податкової накладної згідно п. 201.11 ПКУ та включені до такого звіту, то в колонці 3 «Період складання податкової накладної, іншого документу» таблиці 2 розд. ІІ «Податковий кредит» додатка 5 до декларації зазначається дата складання Звіту.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»