• Посилання скопійовано

Новий порядок ведення ЄРПН - в проекті від ДФСУ

ДФСУ оприлюднила проект змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних

Новий порядок ведення ЄРПН - в проекті від ДФСУ

Проект постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних» (завантажитирозроблено ДФСУ відповідно до вимог Закону № 1797-VIII.

Проектом передбачається визначення механізму внесення відомостей, що містяться у податковій накладній (ПН) або розрахунку коригування до податкової накладної (РК), до ЄРПН та процес реєстрації, зупинки або відмови в реєстрації ПН/РК в ЄРПН відповідно до вимог, визначених у статті 201 ПКУ.

Нагадаємо, статтю 201 ПКУ доповнено новим пунктом 201.16, яким передбачено, що реєстрація ПН/РК в ЄРПН може бути зупинена у разі відповідності ПН/РК сукупності критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Також, відповідно до п. 200-1.9 ПКУ платнику податку надано право реєструвати ПН/РК в ЄРПН на суму податку, що дорівнює значенню показника ∑Перевищ, зменшеного на суму задекларованих до сплати податкових зобов’язань за періоди, починаючи з 1 липня 2015 року (включаючи податкові зобов’язання, які були сплачені платником податку, та податкові зобов’язання, які не були сплачені платником податку) та збільшеного на значення показника ∑ПопРах незалежно від значення показника ∑Накл , визначеного відповідно до п.  200-1.3 ПКУ.

З огляду на це й виникла необхідність внесення змін у чинний Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затверджений постановою КМУ від 29.12.2010 р. № 1246.

Завантажити проект
Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних >>

 

Зауваження та пропозиції від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця від дати оприлюднення проекту постанови на адресу розробника:

  • поштову – 04655, МПС, м. Київ-53, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент обслуговування платників;
  • електронну – a.plysenko@sfs.gov.ua.

***

Нагадуємо також, що нещодавно оприлюднені проекти нових форм податкової накладної та декларації з ПДВ, про що докладніше тут>>

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»