• Посилання скопійовано

Митний режим тимчасового вивезення товарів: що відображаємо у декларації з ПДВ

Операції з вивезення товарів за межі митної території України в митному режимі тимчасового вивезення, до яких застосовується умовне повне звільнення від оподаткування відповідно до 206.8 ПКУ, в податковій декларації з ПДВ не відображаються

Митний режим тимчасового вивезення товарів: що відображаємо у декларації з ПДВ

Пунктом 206.8 ПКУ визначено, що до операцій із вивезення товарів за межі митної території України в митному режимі тимчасового вивезення застосовується умовне повне звільнення від оподаткування за умови дотримання вимог та обмежень, встановлених главою 19  МКУ, - зазначає ДФС у Тернопільській області.

Згідно з формою податкової декларації з ПДВ, затвердженою наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. №21:

  • для відображення операцій з вивезення товарів за межі митної території України передбачено рядок 2;
  • для відображення операцій, які звільнені від оподаткування, передбачено рядок 5.

Відповідно до п. 3 розділу V наказу №21 у рядку 2 Декларації вказуються обсяги операцій з вивезення товарів за межі митної території України, що оподатковуються за нульовою ставкою відповідно до вимог пп. 195.1.1 ПКУ.

Пунктом 6 розділу V наказу №21 передбачено, що у рядку 5 Декларації вказуються, зокрема, обсяги операцій з:

  • постачання товарів/послуг, звільнених від оподаткування відповідно до ст. 197 ПКУ, тимчасово звільнених від оподаткування відповідно до підрозділу 2 розділу XX ПКУ та звільнених відповідно до міжнародних договорів (угод).

Враховуючи викладене, операції з вивезення товарів за межі митної території України в митному режимі тимчасового вивезення, до яких застосовується умовне повне звільнення від оподаткування відповідно до 206.8 ПКУ, в податковій декларації з ПДВ не відображаються.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»