• Посилання скопійовано

ДФСУ: Повідомлення для підтвердження операцій по зупиненим податковим накладним подаються в електронному вигляді

Для унеможливлення впливу людського фактору на процес приймання документів Мінфін вніс зміни до чииного наказу, якими передбачено подання повідомлень та документів на підтвердження реальності операцій по зупиненим податковим накладним виключно в електронному вигляді

Про це повідомив директор Департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем ДФС Микола Чмерук.

Він розповів, що змінами також передбачено і додатковий контроль за операціями з нульовою ставкою та тими операціями, які звільнені від оподаткування. Це, у свою чергу, дозволить зупинити подальше використання схем фіктивного кредиту з ПДВ.

Докладніше про Наказ Мінфіну від 21.07.2017 р. №654 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 червня 2017 року №567», який чинний уже з 12 серпня, читайте тут>>

Загалом, з початку дії системи моніторингу податкових накладних та станом на 11 серпня 2017 року комісією ДФС опрацьовано вже понад 40 тис. повідомлень платників податків. З них по 25 тис. повідомлень прийнято позитивне рішення.

«Якщо на початку дії системи відсоток зупинених податкових накладних складав 1,2% -1,4%, а в деякі дні доходив до 2%, то на сьогодні кількість зупинених податкових накладних суттєво зменшена. На сьогодні відсоток зупинених податкових накладних складає 0,4%-0,5%», – зазначив Микола Чмерук.

За його словами така ситуація зумовлена тим, що платники почали подавати таблиці платників, які комісія ДФС намагається у більшості випадків врахувати. Так, з початку дії системи позитивне рішення прийнято  по близько 10 тис. таблиць платників від майже 3 тис. платників податків.

«Подання суб’єктами господарювання таблиць платників і врахування їх комісією ДФС власне і зумовило суттєве скорочення зупинених податкових накладних», – підкреслив посадовець.

">

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»