• Посилання скопійовано

Продовження тестового режиму системи блокування ПН під загрозою: Кабмін "проти"!

На сьогоднішньому засідання КМУ Міністр фінансів О. Данилюк вкотре закликав не підтримувати законопроект №7115... і Прем'єр-міністр з ним погодився

Продовження тестового режиму системи блокування ПН під загрозою: Кабмін "проти"!

Сьогодні, 4 жовтня, відбулося чергове засідання Уряду, на якому, серед іншого, розглянули й питання запровадження тестового режиму системи блокування податкових накладних.

Нагадаємо, що така пропозиція міститься у зареєстрованому у ВРУ законопроекті №7115. Зокрема, пропонується:

  • повернутися до тестового режиму зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування у ЄРПН (тобто застосування процедур, визначених п. 201.16 ПКУ, пропонується застосовувати без фактичного зупинення реєстрації ПН/РК). Щодо тривалості тестового режиму законопроектом не встановлено жодних часових рамок;
  • призупинити дію норми щодо безумовності податкового кредиту у зв’язку з запровадженням процедур зупинення реєстрації ПН/РК;
  • визначити порядок розблокування заблокованих податкових накладних та встановити особливості застосування процедур, визначених п. 201.16 ПКУ, щодо зупинення реєстрації ПН/РК у тестовому режимі;
  • застосовувати тестовий режим зупинки реєстрації ПН в ЄРПН до прийняття законопроекту, розробленого Урядом, за наслідками проведеного аналізу результатів застосування, та за умови усунення недоліків запровадження процедур зупинення реєстрації ПН/РК.

Докладно про зміни, які передбачені цим законопроектом, читайте в аналітиці від "ДК".

Питання доцільності прийняття цього законопроекту  на сьогоднішньому засіданні Уряду підняв (що не дивно) міністр фінансів О. Данилюк. Він вкотре наголосив, що Мінфін проти прийняття законопроекту №7115, оскільки це ставить під загрозу автоматичне відшкодування ПДВ. Раніше у Мінфіні уже повідомляли про можливі ризики, які несе законопроект про модифікацію системи зупинки реєстрації податкових накладних. Про це читайте тут і тут

У відповідь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що "Кабмін послідовно й наполегливо відстоюватиме запроваджену навесні цього року прозору систему повернення  ПДВ і  буде усіма доступними способами припиняти спроби відновлення старих корупційних схем в цій сфері". 

Глава Уряду нагадав, що наразі працює електронний реєстр податкових документів, який унеможливлює будь-яке втручання в систему, виключає «людський фактор», а отже, знижує до нуля можливість корупції в сфері повернення ПДВ.  

«Я нікому не дам зруйнувати систему повернення ПДВ. Якщо хтось протягуватиме такі (корупційні) рішення – я вийду на трибуну Парламенту і голосно розповім про те, хто це робить. Ми прийняли історичне рішення запровадити прозору систему відшкодування ПДВ. Ми зруйнували старі схеми, і нікому не дамо можливості їх відновити. Це одностайна позиція Уряду і, впевнений, позиція Президента буде такою ж», - сказав Глава Уряду.  

Наприкінці В. Гройсман додав, що переконаний, що позиція Президента буде аналогічною. "Тому хай, навіть, не думають!"

Нагадаємо, що сьогодні законопроект №7115 мають повторно розглянути засідання Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

***

 Відео засідання КМУ 04.10.2017 р. (про законопроект №7115 - з 55.18 хв).

 ">

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»