• Посилання скопійовано

ДФСУ про строк для подання скарги на рішення про відмову у реєстрації ПН/РК

Яка дата вважається датою отримання ДФСУ скарги на рішення комісії про відмову у реєстрації ПН/РК в ЄРПН? З якої дати розпочинається відлік 10 календарних днів, передбачених для оскарження такого рішення? На ці питання відповіли податківці

ДФСУ про  строк для подання скарги на рішення про відмову у реєстрації ПН/РК

Яка дата вважається датою отримання ДФСУ скарги на рішення комісії про відмову у реєстрації ПН/РК в ЄРПН?

ДФСУ у підкатегорії 133.03 ресурсу "ЗІР" роз'яснила, що такою датою є дата проставлення відмітки про надходження скарги службою діловодства ДФС у разі:

  • якщо скарга подана безпосередньо до ДФС;
  • якщо скарга надіслана поштовим відправленням;
  • відсутності повідомлення про вручення або відбитка календарного штемпеля відділення поштового зв’язку на поштовому відправленні (конверті, бандеролі).

 

З якої дати розпочинається відлік 10 календарних днів, передбачених для оскарження рішення комісії ДФС про відмову у реєстрації ПН/РК в ЄРПН: з дня отримання рішення комісії ДФС чи з дня наступного за днем отримання рішення комісії ДФС?

На це питання податківці відповіли у підкатегорії 133.01 ресурсу "ЗІР". Контролери нагадують, що згідно з п. 5 Постанови №485 скарги подаються платником ПДВ до ДФС протягом 10 календарних днів після отримання ним рішення комісії ДФС про відмову у реєстрації ПН/РК в ЄРПН. У разі коли останній день строку, зазначеного у п. 5 Постанови № 485, припадає на вихідний або святковий день, останнім днем такого строку вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем. Строк подання скарги може бути продовженим за правилами і на підставах, визначених п. 102.6 ПКУ.

Отже, відлік 10 календарних днів, передбачених для оскарження рішення комісії ДФС, розпочинається з дня наступного за днем отримання платником податків рішення комісії ДФС.

****

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»