• Посилання скопійовано

Зустрічайте оновлені форми ПН та РК. Подарунок від Мінфіну

Мінфін виклав у новій редакції форми ПН та РК та оновив порядок їх заповнення

Зустрічайте оновлені форми ПН та РК. Подарунок від Мінфіну

Мінфін своїм наказом від 17.09.2018 р. №763 затвердив нові форми ПН та РК до неї та зміни до Порядку №1307. Цей наказ набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування, крім абз. 2 п. 6 (щодо незаповнення ІПН у ПН на покупця-неплатника ПДВ) та п. 8 (щодо змін до ПН за щоденними підсумками) Наказу №763. Вони набирають чинності з 01.01.2020 року.

Наразі Наказ №763 ще не опубліковано в офіційних джерелах, до того ж практичне запровадження застосування ПН та РК залежить від ДФС. Але якщо його опублікують у останні дні жовтня, то нові форми ПН/РК ми будемо застосовувати вже з 1 листопада.

Якщо коротко, то завдяки Наказу №763 буде:

  • запроваджено порядок складання РК до ПН, в т.ч. замість типу причини коригування у РК вводиться «код причини коригування» та «№ з/п групи коригування». При цьому саме ДФС буде їх визначати та оприлюднювати на своєму офіційному веб-сайті;
  • змінено правила заповнення зведених ПН;
  • оновлено алгоритм складання ПН на покупців-неплатників ПДВ.

***

Хочете дізнатись більше?

Експерти «Дебету-Кредиту» оперативно підготували окрему аналітику, де ми докладно і з прикладами розповідаємо про нові ПН та РК, а також про зміни щодо їх заповнення. А раніше про проект наказу Мінфіну ми писали тут і тут.

 

UPD_01/11/2018
Звертаємо увагу! У жовтневі номери, ані до «Офіційного віснику України», ані до «Урядового кур'єру», Наказ №763 не було включено.

Тому протягом листопада будемо складати ПН та РК за «старими» правилами та формами.

Якщо Наказ №763 буде опубліковано в офіційних виданнях у листопаді, тоді з 1 грудня будемо складати вже нові форми ПН та РК та застосовувати оновлений Порядок №1307 для їх складання. Про це повідомимо додатково.

 

UPD_19/11/2018

Сьогодні податківці оприлюднили в рубриці Довідники перелік умовних кодів коригування для складання РК до ПН за новими правилами. Про це читайте тут>>

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»