• Посилання скопійовано

Зараховуєте аванс за одним договором в рахунок оплати іншого: як скласти РК до ПН?

Податківці наголосили, що у такому РК до ПН зазначається умовний код причин коригування 103 «Повернення товару або авансових платежів»

Зараховуєте аванс за одним договором в рахунок оплати іншого: як скласти РК до ПН?

Податківці у ІПК від 06.12.2018 р. №5132/6/99-99-15-03-02-15/ІПК вказали: якщо постачальником – платником ПДВ на дату отримання авансу за договором №1 були визначені ПЗ з ПДВ та надалі за домовленістю сторін аванс у повній його сумі за цим замовленням зараховується в рахунок оплати товарів/послуг за договором №2, то постачальник – платник ПДВ має право скласти РК до ПН, складеної на дату отримання такого авансу та зменшити нараховану суму податкових зобов’язань з ПДВ.

Зверніть увагу! Складання такого РК здійснюється на дату підписання документа, на підставі якого кошти, отримані за договором №1, будуть зараховані в рахунок оплати вартості товарів/послуг за договором №2.

У такому РК у графі 2.1 «Код причини» зазначається умовний код причин коригування 103 «Повернення товару або авансових платежів».

При цьому пам'ятайте, що у разі складання РК до ПН на повернення авансу новий рядок в розділі Б РК не додається. Детальніше про його складання ми розповідали тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»