• Посилання скопійовано

Одночасна зміна кількості товару та його вартості: як заповнити РК?

Для коригування одночасної зміни кількості товару та його вартості графи 9 та 10 розділу Б розрахунку коригування не заповнюються

Одночасна зміна кількості товару та його вартості: як заповнити РК?

ДФС у категорії 101  «ЗІР» нагадує, що якщо після складання і реєстрації в ЄРПН податкової накладної відбувається зміна і кількості, і ціни товарів/послуг, то розрахунок коригування складається з урахуванням таких особливостей.

  • У розділі Б розрахунку коригуванні підлягають заповненню графи 1 — 8 та 11 — 15 (крім випадків, коли таке заповнення не передбачено Порядком №1307);
  • графи 9 та 10 розділу Б розрахунку коригування не заповнюються;
  • відповідні показники кожного рядка податкової накладної, за якими відбувається одночасна зміна кількості товару/послуги та його/її вартості (кількість (графа 7 розрахунку коригування), обсяг постачання (графа 13 розрахунку коригування) та сума ПДВ (графа 14 розрахунку коригування) зазначаються знаком «–» (показники податкової накладної виводяться в «0»);
  • у графі 2.1 розділу Б розрахунку коригування зазначається код причини «104», який відповідає причині коригування «Зміна номенклатури», а у графі 2.2 — порядковий номер групи коригування.

Усі інші показники рядка податкової накладної, який коригується, переносяться з податкової накладної до розрахунку коригування без змін.

Другим рядком зазначаються виправлені показники.

При цьому у графі 1.2 «№ з/п рядка податкової накладної, що коригується або додається» зазначається новий (доданий) номер.

  • У графі 2.1 зазначається той самий умовний код причини коригування «104», що зазначений у першому рядку розрахунку коригування, а у графі 2.2 — той самий порядковий номер групи коригування;
  • у графі 7 — правильний показник кількості (об’єму, обсягу);
  • графи 9 та 10 не заповнюються;
  • у графі 13 зазначається правильний показник обсягу постачання (база оподаткування без урахування ПДВ);
  • графа 14 розділу Б є обов’язковою до заповнення в усіх випадках, коли за здійсненою операцією нараховується сума ПДВ за ставкою 20 або 7%.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»