• Посилання скопійовано

Збільшили нарахування з ПДВ через уточнення: як платити?

У разі подання уточнюючих розрахунків до декларації з ПДВ за попередні періоди, які передбачають збільшення податкового зобов’язання з податку, платник сплачує суму в СЕА ПДВ

Збільшили нарахування з ПДВ через уточнення: як платити?

ДПС по роботі з великими платниками податків надала відповідь на одне з найчастіших запитань серед платників: «До контролюючого органу подано уточнюючий розрахунок збільшено податкові зобов'язання з ПДВ, що підлягають сплаті до бюджету та нараховано штрафні санкції.  З якого рахунку сплачувати грошове зобов’язання, штрафні санкції та пеню?».

Відповідно до п.п. 2001.2 ст.2001 Податкового кодексу України платникам податку автоматично відкриваються рахунки в системі електронного адміністрування податку на додану вартість (далі СЕА).

Правові основи функціонування системи електронного адміністрування ПДВ регулюються статтею 2001  ПКУ та регламентуються Порядком електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 569 (далі - Порядок № 569).

Відповідно до Порядку № 569, у разі подання платником податків уточнюючих розрахунків до декларації з податку на додану вартість за попередні періоди, які передбачають збільшення податкового зобов’язання з податку, платник сплачує на електронний рахунок.

Звертаємо увагу! Пунктом 25 Порядку № 569 встановлено, що сплата суми нарахованих штрафних санкцій та пені здійснюються платником податку з поточного рахунку до відповідного бюджету.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»